Sabtu, 23 Mei 2015

HUNTKEY

Alkisahnya laptop saya satellite L755 rosak adapter. Rasa sedih kejap bila difikirkan bila tidak boleh online guna laptop tersayang, hehehe. Pendekan cerita pergilah beli yang baru di kedai komputer. Biasalah bila nak beli barang, saya ni suka bandingkan harga dan kualiti. Cari punya cari dapat lah beli adapter model Huntkey.

Bayar Bil Yes 4g Mengunakan CIMB Click.

Ye lah sebelum ini pun bayar bil banyak menggunakan Cimb click. Tapi bila dah pakai broadband yes ni tidak tahu pulak cara nak bayar mengunakan cimb click. Jadi saya call lah yes center untuk tanyakan perkara ni. Akhirnya selesai juga masalah saya. 

Ubah Password Yes.

Sebelum itu hidupkan broadband yes anda, tekan butang restart ditepi cabel cas anda untuk seketika.
1. Hubungkan yes broadband ke laptop or pc anda mengunakan cabel, bukan wifi.
2. Buka google chrome, taipkan 192.168.1.1

HP EliteBook 1020 G1 SE.

Dikatakan sebagai komputer notebook kelas perniagaan paling nipis dan ringan. Dibangunkan dengan ketebalan hanya 15.7 milimiter dan dilindungi oleh kerangka aloi magnesiumlitium dengan gentian karbon boleh guna semula untuk memastikan beratnya hanya 1kg.
Tujuan utama adalah untuk memenuhi keperluan pengguna yang lebih banyak bekerja diluar yang mampu bertahan sehinga 9 jam.

Leptospirosis

Leptospirosis adalah penyakit yang jarang berlaku. Leptospirosis adalah berpunca dari air kencing tikus. Satu penyakit yang tenat/teruk dan boleh berjangkit. Jangkitan berlaku disebabkan oleh beberapa spesies dari keturunan leptospira berbentuk lingkaran (spiral shape)

Diet Atkins

Pelbagai tips diet yang ada diluar sana. Semua orang kalau diberi pilihan pasti mahu mempunyai bentuk badan yang menarik dan menawan.  Untuk kali ini admin ingin berkongsikan tips diet yang agak pelik. Tetapi kesanya agak hebat. Tidak perlu bersusah payah untuk keluarkan tenaga untuk bersenam, tidak perlu mengeluarkan peluh. Atau dalam kata mudahnya duduk dan makan. Admin pun pelik pada mulanya diet ini. Tetapi selepas membaca dan mencuba baru admin faham. Ok jom admin terangkan serba sedikit mengenainya. 

Penyakit Kemurungan.

Laporan Pencegahan Pembunuhan Diri di Malaysia oleh Kementerian Kesihatan pada tahun lalu menyebut kadar kematian pada tahun 2004 adalah antara sembilan hingga 12 kes bagi setiap 100,000 penduduk, manakala tahun 2012 pula 13 kes dalam setiap 100,000 orang. Antara faktor yang menjadi penyumbangnya adalah masalah gangguan mental atau emosi. Dengan bahasa mudah, ia berkaitan aspek kemurungan berpanjangan yang berpunca daripada tekanan atau bebanan kerja.

Pemakanan sihat semasa ibu hamil. Diet untuk kehamilan yang sihat.

Terlebih dahulu admin ingin mengucapkan tahniah jika anda sedang hamil, atau bakal bergelar ibu dan ayah. Baik admin tak mahu cerita panjang kali ini. Jom baca info berguna kali ini terutamanya bagi yang bakal begelar ibu dan ayah tidak lama lagi.Seperti yang kita sedia maklum orang yang sihat mengamalkan gaya hidup sihat dan makanan sihat. Namun bagaimana pula dengan seorang ibu. Apakah gaya hidup sihat dan pemakanan sihat.? Ingat bayi yang sihat datangnya dari ibu yang sihat.

Mers-cov

Malaysia pernah digemparkan  dengan kes kematian jemaah haji yang pulang daripada menunaikan umrah. Didapati meninggal angkara sejenis penyakit yang dikatakan mudah tersebar dan jika tidak dirawat denga betul, seseorang berdepan risiko kematian. 

Manfaat Sayur dalam Darah

Sayur-sayuran merupakan makanan yang baik untuk kesihatan setiap individu kerana kandungan vitamin, mineral dan nutrisi yang tinggi terdapat di dalamnya.Walaupun memberi seribu satu manfaat terhadap kesihatan tubuh, namun masih ramai individu yang kurang gemar mengambil sayur-sayuran dalam diet harian mereka.

Bersolek ketika Hamil Rendahkan IQ Anak

Hamil merupakan saat yang dinanti-nantikan setiap wanita terutama bagi mereka yang merindui kehadiran seorang bayi dalam kehidupan berumahtangga. Ketika mendapati diri mereka hamil, kebanyakan wanita akan menjaga kandungan mereka dengan sangat berhati-hati.

Minum Air yang Betul.

Pengambilan air di waktu yang sesuai.

1. Minum 2 gelas air selepas bangun tidur dapat membantu mengaktifkan organ-organ di permulaan 
    hari.  
2. Minum 1 gelas air 30 minit sebelum makan dapat membantu proses penghadaman makanan.

Apa itu Insomnia dan Tips Mengatasinya.

Dalam kata mudah, ianya dipanggil penyakit susah tidur. Secara fisiologinya, insomnia tidak dikategorikan sebagai sejenis penyakit. Boleh dikatakan, hampir setiap individu mengalami insomnia sekurang-kurangnya sekali dalam fasa kehidupan mereka.  Keadaan ini bagaimanapun, tidak mengundang sebarang masalah dan tidak menjejaskan. Tetapi, ia perlu dirawat jika insomnia yang dihidapi mengganggu rutin harian individu terbabit. Tidur yang normal akan melalui beberapa fasa. 

Bahaya Merokok dan Kandungan Berbahaya dalam Rokok

Asap Rokok Memudaratkan Kanak-Kanak

  • Anak-anak anda begitu bernilai, mereka membawa kegembiraan dan kebahagiaan kepada anda.
  • Mengenangkan mereka akan membawa senyuman ke bibir anda.
  • Jagalah mereka, sayangi mereka.
  • Berikan anak-anak anda permulaan yang baik dalam kehidupan.

Tips dan Petua Menjaga Mata.

Penglihatan yang sempurna adalah penting, penglihatan adalah satu anugerah yang tidak ternilai. Namun masih ramai yang tidak bersyukur walaupun diberi penglihatan yang baik. Salah satu cara bersyukur adalah menjaga dan memelihara penglihatan itu sendiri.

Punca Demam Denggi dan Tanda-tanda Demam Denggi

Demam Denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang disebar oleh nyamuk Aedes betina. Cara penyebarannya ialah melalui gigitan nyamuk aedes orang yang berpenyakit virus denggi kepada orang yang sihat. Terdapat dua jenis denggi yang paling berat iaitu Demam Hemoragik Denggi (DHF) dan Sindrom Kejutan Denggi