Jumaat, 15 Mei 2015

Cucur Atap

Daunya kecil atau halus seperti jarum, tersusun secara bertentangan dan mengeluarkan aroma bila dihancurkan atau diramas. Tumbuhan ini didapati hidup secara meliar di kawasan tanah tinggi dan juga tumbuh subur di tanah mineral. Lazimnya tumbuhan ini digunakan untuk melancarkan peredaran haid

Kebaikan Kunyit (Curcuma longa)

Dalam perubatan, kunyit digunakan sebagai antioksidan, antibakteria, antiradang dan antikanser. Untuk kecantikan pula, kunyit digunakan sebagai lulur dibahagian wajah dan tubuh selain membantu menghilangkan jerawat pada wajah apabila digunakan sebagai skrub.

Bahaya Toksin Dalam Badan.

Toksin merupakan bakteria yang terkumpul di dalam organ badan manusai seperti otak, jantung, hati, pituitari, pankers dan organ lain. Kesan pengumpulan toksin tidak dapat dilihat dalam jangka masa yang pendek kerana ia mermelurkan masa untuk membiak dan bertukar menjadi penyakit. Toksin lazimnya terkumpul di dalam badan disebabkan berberapa faktor seperti sisa makanan tidak dicerna sepenuhnya, merokok, terdedah kepada pencemaran udara dan mengamalkan cara pemaknan tidak sihat.

Cara Mengecilkan Peha.

Ramai di luar sana inginkan peha kecil bukan, supaya kelihatan lebih menarik dengan penampilan diri sendiri.

Kanser Serviks. Barah Pangkal Rahim.

Barah pangkal rahim atau juga dikenali sebagai kanser serviks merupakan barah yang kedua paling tinggi kejadiannya di kalangan wanita diBukan sahaja wanita, lelaki terutamanya suami perlu sedar tentang penyakit kanser serviks ini juga. Ini adalah kerana virus ini boleh juga disebarkan daripada seorang lelaki kepada wanita. Lelaki juga patut sedar kebersihan diri mereka.Sebaiknya mengcegah lebih baik dari mengubati.