Sabtu, 6 Jun 2015

Diet dengan Kulit Sihat

Hati-hati sekiranya anda melakukan diet rendah karbohidrat kerana ia tidak baik untuk kesihatan. Terlalu ramai orang yang menghindari pengambilan nasi demi menurunkan berat badan. Tetapi ini akan menjadikan tubuh badan anda kurang berkemampuan untuk melawan radikal bebas yang menjadi penyebab terjadinya proses penuaan.

Tips Atasi Mual dan Muntah Ketika Hamil

Sebenarnya gejala mual dan muntah yang dialami oleh wanita hamil menjadi petunjuk bahawa berlakunya perubahan horman di dalam tubuh. Ianya sebagai persedian untuk memberi ruang yang lebih selesa semasa tumbesaran janin di dalam rahim. Berdasarkan penelitian yang dilakukan, wanita hamil yang tidak mengalami keadaan mual dan muntah di awal trimester menunjukan jumlah keguguran yang lebih tinggi berbanding wanita hamil yang mengalami mual dan muntah atau morning sickness.

Penyakit Chorn

Penyakit Chorn boleh menyakitkan dan kadang-kadang dapat menyebabkan komplikasi yang mengancam nyawa. Tidak ada ubatan yang dikenal pasti untuk mengatasi penyakit Chorn. Penyakit Chorn adalah radang yang telah lama berlaku pada dinding usus. Penyakit ini melibatkan seluruh ketebalan dinding usus. Kebanyakan radang berlaku pada bahagian terbawah dari usus kecil dan usus besar. Namun radang juga boleh berlaku paa bahagian termasuklah dari saluran pencernaan, mula dari kulit mulut sampai dubur dan kulit sekitar subur.