Rabu, 20 Mei 2015

Apakah Leptin. Adakah Leptin Anda Rosak

Mungkin seseorng itu kerap kali makan, mungkin 4 atau 6 kali makan dalam sehari. Mungkin seseorang itu kurang makan, hanya mengambil makanan jika benar-benar lapar sahaja. Mengapa ini terjadi.?

Masalah-masalah Kulit dan Cara Mengatasinya.

Secara keseluruhan ada pelbagai jenis masalah kulit yang ada. Mungkin anda tidak pernah menghidapinya. Ada juga yang sedang berdepan dengannya. Tanda-tanda awal masalah kulit adalah seperti keradangan kulit, perubahan dalam tekstur atau warna dan tompak pada kulit. Mungkin anda rasa masalah ini ringan, tapi harus ingat masalah ini akan menjadi lebih serius jika di abaikan. Berikut adalah jenis masalah kulit yang anda harus tahu.

Cara Tingkatkan Mood Anda di Pagi Hari.

Malas, bosan dan sebagainya pasti akan melanda pada waktu pagi, terutamanya awal pagi hari kerja, sekolah dan sebagainya. Sedikit tips untuk memperbaiki mood anda di pagi supaya anda tampil cergas dan ceria.

Tips Semula Jadi Hindari Kanser Payudara.

Kanser payu dara menjadi salah satu kanser yang amat ditakuti oleh wanita, ini kerana ianya merupakan salah satu pembunuh utama wanita negara ini. Mengcegah lebih baik dari mengubati. Sebaliknya ambilah langkah menghindarinya sebelum terlewat. Berikut merupakan sedikit tips yang anda boleh amalkan untuk menghindari kanser ini.

Makan Lewat Malam Antara Punca Kegemukan.

Kajian oleh Dr, Satchidananda makan pada waktu malam punca lemak mudah terkumpul. Kajian ini dijalankan kepada dua kumpulan tikus makmal. Pada akhir kajian, kumpulan tikus yang diberi makan sepanjang hari dan malam memiliki 70 peratus lemak dalam tubuh berbanding dengan kumpulan tikus yang satu lagi.

Jenis-jenis Bekam dan Kebaikan Berbekam.

Secara keseluruhanya bukan semua orang boleh berbekam. Antaranya perempuan mengandung, tekanan darah rendah dan pesakit kulit.

Adakah Botak Berkaitan dengan Penyakit

Secara keseluruhanya memang ada penyakit menyebabkan botak, tetapi bukan semua. Di sini admin dah senaraikan punca-punca botak yang melibatkan penyakit dan kesihatan. 

Teh yang Paling Sesuai Berdiet. Kebaikan Teh Hijau.

Terdapat pelbagai jenama dan jenis teh yang ada di dunia ini. Namun teh mana yang paling sesuai untuk berdiet.? Tetapi bagaiman pula cara penyediaanya, diambil sejuk atau panas, dicampur halia, bunga cengkeh, atau kayu manis. Pengambilan teh sebenarnya memang bagus untuk kesihatan, namun tidak boleh diambil jumlah yang terlalu kerap dan selalu dalam sehari.

Khasiat dan Kebaikan Buah Betik.

Pokok betik berasal daripada Mexico. Buah ini merupakan buah yang mudah dicari, kerana ianya bukan buah yang bermusin. Selain mempunyai khaisat dan kebaikan yang banyak, harga buah ini juga murah berbanding buah lain. Buah Betik ataupun nama saintiknya Carica Papaya L adalah sejenis tumbuhan yang mempunyai batang kayu yang lembut, tegak dan biasanya tidak mempunyai cabang. Secara puratanya, ia berukuran antara 7- 60 cm dan boleh mencapai berat sehingga 9 kg.

Kebaikan Pisang. Masker Pisang.

Bukan sahaja enak dimakan, malah mempunyai pelbagai kandungan vitamin, seperti B, B6, C, magnesium, kalsium dan besi yang dikatakan baik untuk wajah. Mempunyai wajah yang cantik secara semula jadi menjadi idaman setiap wanita orang. Kulit pisang mampu merawat kulit wajah dengan mudah.

Cara Elak Berat Badan Naik

1. Jangan Abaikan Sarapan.
Kita kerap tidak sarapan kerana untuk mengurangkan berat badan dengan mengabaikan sarapan. Mungkin ada yang pengambilan kuantiti makanan yang berkurangan juga membantu mengurangkan berat badan, namun tangapan ini salah. Permulaan hari harus dimulakan dengan makanan berkhasiat seperti buah-buahan dan bijiram.

Kebaikan Minyak daripada Sumber Haiwan.

1. Minyak Gamat.

Salah satu kelebihan gamat adalah ia membantu mempercepatkan penyembuhan luka luaran dan dalaman.

Hidu Bau Kentut Cegah Kanser.

Tiada siapa pun suka hidu bau kentut, kerana busuk dan keadaan yang tidak meyenangkan. Penyelikan di Universiti Exeter, London. Mendapati gas hidrogen sulfida yang terdapat kentut dan telur busuk boleh membantu mencegah kerosakan mitokondria pada sel.