Selasa, 2 Jun 2015

Maksud Affiliate

Dalam kata mudahnya affiliate adalah proses pemasaran secara atas talian, terdapat pelbagai program affiliate. Anda hanya perlu mendaftar dan mempromosikan produk dan perkhidmatan tersebut. Contohnya ada disebelah kanan blog saya. Apabila anda mempromosikan dan ada yang membeli produk dan perkhidmatan tersebut, maka anda akan dapat komisen dari jualan tersebut. Setiap komisen berbeza, oleh itu anda harus bijak memilih program affiliate.

Laman Web Tonton dan Dowload Movie, Cerita, Drama.

Admin rasa lebih baik tonton cerita, drama dan sebagainya secara online. Anda boleh lihat cerita tanpa iklan, tonton masa yang fleksibal dengan anda, malah anda boleh tonton berkali-kali. Cuma kelemahanya kena bayar bulan-bulan bil internet. Ok jom lah, admin bagi list laman web yang best ditonton. Tetapi mungkin ada laman web yang telah di block oleh kerajaan. Untuk mengatahui cara buka laman web di block ini, sila klik sini.

Penjagaan Laptop (Komputer Riba)

Terdapat pelbagai jenis komputer riba diluar sana. Tapi penjagaanya hampir sama. Jangka hayat sebuah komputer riba diangarkan 3tahun sahaja. Maka tidak hairan lah jika sebuah jenama komputer riba mampu menawarkan jaminan selama 3 tahun, tapi mungkin kena tambah duit sedikit, hehehe. Penjagaan yang betul membuatkan komputer anda lebih tahan lama. Jom kita lihat sedikit tips untuk penjagaan komputer riba anda.

Penjagaan motosikal EX5

Jentera  dua roda ini, merupakan jentera paling disukai oleh rakyat Malaysia. Tidak hairan lah EX5 mampu mengeluarkan model baru bagi mengantikan model lamannya, namun model baru ini mendapat banyak kritikan. Kerana ramai yang berpendapat model yang dikeluarkan buruk dan agak kelakar.  Secara amnya masih mempunyai lima warna.