Ahad, 24 Mei 2015

Cara Lepasi Web yang di Sekat. Cara Unblock Web Yang Diblock Oleh Kerajaan Malaysia

Sesetengah laman web disekat oleh kerajaan Malaysia. Terdapat beberapa sebab kerajaan melakukan pekara sebegini. Antaranya adalah mengelakan penyebaran virus katanya, memelihara hak harta intelektual. Admin sebenarnya tidak suka banyak laman web dihalang, ini kerana admin sebenarnya kaki dowload. Terdapat pelbagai cara sebenarnya untuk membuka laman web yang dihalang.

Jenis USB dan Fungsi USB

USB atau nama penuhnya Universal Serial Bus. USB dibangunkan pada pertengahan 1990-an. USB direka bentuk untuk menyeragamkan semua peralatan yang disambungkan pada sesebuah komputer seperti papan kekunci (keyboard), tetikus (mouse), kamera digital, telefon dan lain-lain. 

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 membawakan spesifikasi sedikit rendah, di mana dilengkapi dengan skrin 4.5 inci Super ALMOLED, cip pemperosan empat teras 1.2GHz, memori 1GB RAM, ruangan store 16GB, bateri berkapasiti 1900mAh, kamera belakang 8.0 megapixel dan kamera hadapan 5.0 megapixel.

Nokia Lumia 435

Lumia 435 adalah telefon Windows 8.1 dengan kemaskini Lumia Denim, dikuasakan oleh cip pemprosesan 1.2GHz Snapdragon 200 dwi-teras, memori sebanyak 1GB RAM dan kapasiti storan terbina dalam sebesar 8GB serta slot Mikro SD yang menyokong penambahan kapasiti storan sehingga 128GB.

Oppo Mirror 3 Spesifikasi

Peranti 4.7 (720P) ini dikuasakan dengan pemproses 1.2GHz empat teras Snapdragon 410, RAM 1 Gigabyte dan muatan dalaman 8 Gigabyte (sokongan Mikro SD sehingga 128GB). Terdapat dua warna yang ditawarkan, putih dan hitam. Kemampuan lense optik 8 Megapixel pada bahagian belakang dan 5 Megapixel pada bahagian hadapan. Kapasiti bateri 2000 mAh. Fungsi tambahan adalah pemancar infra merah dengan fungsi Smart Remote Technology.

Angka Imei

Jadilah seorang penguna bijak, dapatkan sedikit maklumat sesuatu barang sebelum membeli. Supaya anda tidak menyesal sesudah membeli barang tersebut. Ramai yang gairah untuk membeli telefon bimbit, namun adakah telefon anda beli itu original. Mungkin sekarang anda mengunakan telefon bimbit bukan original. Ataupun anda bakal melabur duit anda membeli barang yang tidak berkualiti dan boleh mendatang bahaya kepada anda.

Lampu Line 4G Yes Tiba-tiba Menyala Merah.

Line 4g yes admin dari hijau tiba-tiba bertukar menjadi merah. Sebelum ini ok sahaja. Sebagai bloger masalah ini memang besar bagi admin, nak update blog dan sebagainya memerlukan internet. Masalah ini berlarutan selama dua hari.

Jenis Ram Pada Komputer.

Adakah anda tahu ram di komputer anda, mengetahui ram pada komputer adalah penting jika anda ingin menambah ram secara sendiri. Ini boleh menjimatkan masa dan wang. Tapi bukan semua ram pada komputer itu sama. Ram berfungsi sebagai penyimpan instruksi sementara dari komputer untuk mengeluarkannya ke output device. Sehinga saat ini terdapat tiga jenis DDR RAM yaitu DDR (atau biasa juga disebut DDR1), DDR2 dan DDR3.Mari kita lihat perbezaan ram ini.

Cara Mendaftar CIMB Click.

Ada yang takot untuk membuat akaun Cimb clik kerana takot duit dalam akaun hilang. Tapai dah 2 tahun admin guna Cimb clik untuk membuat pelbagai pembayaran, seperti bil wifi tm, ptptn dan sebagainya. Yang paling penting jangan dedahkan no akaun dan data peribadi kepada orang lain.