Jumaat, 5 Jun 2015

Tips Makan Sikit Tapi Kenyang.

Pakar diet telah menemui beberapa cara untuk membuat perut anda cepat kenyang walaupun hanya makan sedikit sahaja. Kuncinya terletak pada aturan waktu makan yang betul, makanan yang dimakan serta cara makan. Menurut pakar diet, otak manusia akan mendapat signal perut sudah kenyang setelah 20 minit makan dan jika anda mempunyai kebiasaan makan dengan cepat, tentunya anda sukar berasa puas dan kenyang biarpun sudah makan dengan banyak.

Kebaikan dan Keburukan Mandi Sauna.

Mandi sauna memang boleh membuatkan tubuh lebih relaks. Namun, sebaliknya bagi yang gemar mandi sauna ini elak melakukannya lebih daripada 20 minit. Ini kerana, peluh akan keluar berterusan ketika mandi sauna dan ia boleh menyebabkan dehidrasi, sesak nafas, mual-mual, pening dan pengsan.

Cara Buat Resume dengan Baik.

Percaya atau tidak, kebanyakan soalan yang diajukan ketika temu duga berpandukan maklumat yang ada dalam resume.Oleh itu resume merupakan perkara pertama menentukan anda berjaya untuk dapat kerja ataupun tidak. Ada juga yang memangil resume Curriculum Vitae atau biodata pekerja dan pelbagai lagi. Terdapat beberapa perkara penting dalam membuat resume sebenarnya, antaranya adalah susunan, maklumat yang lengkap, objektif dan macam-macam lagi.