Khamis, 21 Mei 2015

Tanda Hamil, Tanda Awal kehamilan

Haid sahih lewat sebab saya ni haid tetap 
Badan asyik berangin sahaja 
Selalu rasa seram sejuk, tidak boleh langsung kena air sejuk 
Demam-demam, batuk-batuk dan selsema.
Badan memang penat dan lemah sahaja.

Mati Pucuk dan Lemah Tenaga Batin.( Punca dan Tanda, Mati Pucuk, Lemah Tenaga Batin.)

Mati pucuk adalah situasi apabila zakar tidak berupaya keras atau dalam kata mudahnya tidak mampu memuaskan batin pasanganya. Terdapat pelbagai faktor yang menyebabkan mati pucuk, sebagai seorang lelaki anda harus cakna dalam penyakit ini walaupun tidak mendatangkan maut. Sebelum admin memberitahu faktor-faktor mati pucuk, eloklah admin terangkan beberapa tanda mati pucuk yang anda perlu tahu.

Punca Berlaku Penyakit E-Coli dan Bahaya Ancaman.

E.coli diberi nama sempena nama bakteria Escherichia Coli yang hidup dalam usus manusia sihat dan haiwan. E.coli boleh berlaku kepada seseorang yang suka mengambil makanan dan minuman tercemar seperti seperti sayur, buah-bauhan mentah atau air tidak dimasak. Dalam kata mudahnya boleh berlaku kepada orang yang mengabaikan aspek kebersihan seperti tidak mencuci tangan dengan sabun selepas mengunakan tandas.

Tips di Musim Panas. Apa yang Harus di Lakukan untuk Kekal Sihat dan Cergas.

Setiap setahun pasti musim panas akan berlaku. Mungkin di Malaysia tidak pernah mencatatkan kematian desebabkan oleh musim ini. Tetapi sudah terdapat negara yang rakyatnya mati disebabkan musim ini (gelombang panas). Suhu yang paling panas dicatatkan di Malaysia ialah 41 celsius di daerah Cuping, Perlis. Oleh yang demikian anda harus mengambil berat dengan perkara ini. Kerana sedikit sebanyak akan memudaratkan kesihatan anda.