Sabtu, 4 Julai 2015

Suntikan Kolagen.

Untuk mendapatkan rupa yang cantik, kita sangup buat pelbagai perkara. Sangup menanam susuk, pembedahan, memakan pelbagai produk sehingga mampu membawa keburukan kepada diri sendiri. Kali ini admin cuba mengfokuskan suntikan kolagen, suntikan ini mampu memberi kesan yang cepat, malah dikatakan lagi selamat dari pembedahan dan pengambilan produk kesihatan yang lain. Jom terjah.

Sebelum itu kita lihat sedikit maksud suntikan kolagen, kolagen merupakan bahan semulajadi yang terdapat di dalam tubuh manusia dan memainkan peranan yang penting. Kolagen  membantu membentuk tisu dalam badan selain memberi sokongan pada tubuh. Kolagen terdapat pada otot, tulang, kulit, tendon dan  tulang rawan. Apabila umur meningkat, kolagen di dalam badan menurun dan menyebabkan kulit kendur dan tulang rapuh. 

Jom kita lihat fungsinya.
- Dapat menggantikan semula sel-sel mati.
- Dapat mengekalkan ketegangan, keanjalan dan kelenturan kulit.
- Membaikpulih dan merawat organ yang rosak seperti otot, tulang, saraf dan lain-lain organ.
- Membantu membuang toksin berlebihan dari badan.
- Mengekalkan keadaan sendi berkeadaan fleksibel. 
-  Meningkatkan metabolisme dengan membina sel otot dan meningkatkan kadar pembakaran lemak  yang ditukar menjadi tenaga.

 Jom lihat cara suntikan kolagen dibawah ini.



Anda dinasihatkan untuk berjumpa dengan pakar untuk melakukan perkara ini, kerana melibatkan kesihatan anda. Jika anda mempunyai maklumat atau untuk membetulkan artikel ini, sila komen di ruangan bawah. 

<SILA SHARE> TQ
1. kulit terbakar saya hilang..mean dah cerah..sangat ketara sebab achik saya pasan jugak...2 tone warna kulit saya dah takde..da sama warna..cerah..semua tau kan saya suka memancing dan tak pakai sun block di panas terik laut tu..so muka,tangan,kaki kompom gelap gile..tapi kalo tengok kat dada ada garisan U....ehehehe..ada 2 tona warna ketara berbeza..kat lengan pon ada jugak..yang cerah bahagian bertutup baju..ish ish ish... tu la kalo tutup auratkan cerah satu badan..(sambil geleng kepala) 2. Pigmentasi di pipi tinggal sikit je..mean banyak dah hilang..saya tak tau napa saya muda tapi ada pigmentasi kat pipi macam makcik-makcik..rupa dia macam tompok gelap dipipi dan besar...tapi now kalau tengok kat muka da macam takde.. 3. Tak keluar jerawat bump besar..jerawat satu dua yang kecik tu normal la..letak ubat esok hilang la kan..hehe.. Actually saya alah pada seafood dan pernah try makan kolagen tapi makin hodoh muka jadi..penuh jerawat batu semuka dan menyebabkan kesan lubang yang besar pada muka..masa nak injet kolagen ari tu risau juga, tapi alhamdulillah sebab tak naik jerawat pon yang macam tu..fuhh.. 4. Strech Mark/kesan regangan saya makin kurang... memang la saya belom kawin, belom ada anak..tapi saya banyak strech mark ni mungkin sebab diet tak sihat saya dan berat badan yo-yo saya..maksudnya dengan mudah saya naik10kg sebulan dengan cepat juga hilang 5kg seminggu..pastu naik balik sebab melantak melahap makanan kannn..ahaha... kesan di betis 100% hilang, di lutut masih ada, di punggung 50% kurang..okeh la kan...ni semua sebab saya amik gulta tathione.. 5. Kulit tidak merekah atau bersisik..saya ni dulu sangat malas minum air sebab suntikan ni saya berjaya ubah perangai ni supaya minum air masak banyak dan elak kafein..dan ditambah dengan placenta yang saya amik tu lagi membantu untuk melembabkan kulit.. ketara perubahan di kaki la..sebab situ sangat kering & bersisik..than tangan juga.. 6. Warna bebola mata jadi putih dan bersih... kena tau ye..gulta tathione tu main purpose dia sebab buang toksid dalam badan tau..dan kompom saya sangat banyak toksid sebab dari sekolah lagi saya minum 5-6 cawan nescafe sehari! gila..so mata saya kuning..tak cantik macam org sakit je... Jadi..itu je la testimonial saya..nak lebih lagi penipu la kan..sebab baru 3 kali..tak kan la bole jadi muka macam adira tu pulak kan..ahahahaha..tak nak aku,putih macam hantu..hahahaha...(sambil gelak guling-guling) Saya just hope boleh dapat kulit licin, lembut dan cerah..tak putih tak pe..sebab tona warna Allah bagi kat saya ni sangat saya suka..seksi youuu...macam Beyonce plak..ahh karut..dia lagi gelap..kah kah kah..

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
1. kulit terbakar saya hilang..mean dah cerah..sangat ketara sebab achik saya pasan jugak...2 tone warna kulit saya dah takde..da sama warna..cerah..semua tau kan saya suka memancing dan tak pakai sun block di panas terik laut tu..so muka,tangan,kaki kompom gelap gile..tapi kalo tengok kat dada ada garisan U....ehehehe..ada 2 tona warna ketara berbeza..kat lengan pon ada jugak..yang cerah bahagian bertutup baju..ish ish ish... tu la kalo tutup auratkan cerah satu badan..(sambil geleng kepala) 2. Pigmentasi di pipi tinggal sikit je..mean banyak dah hilang..saya tak tau napa saya muda tapi ada pigmentasi kat pipi macam makcik-makcik..rupa dia macam tompok gelap dipipi dan besar...tapi now kalau tengok kat muka da macam takde.. 3. Tak keluar jerawat bump besar..jerawat satu dua yang kecik tu normal la..letak ubat esok hilang la kan..hehe.. Actually saya alah pada seafood dan pernah try makan kolagen tapi makin hodoh muka jadi..penuh jerawat batu semuka dan menyebabkan kesan lubang yang besar pada muka..masa nak injet kolagen ari tu risau juga, tapi alhamdulillah sebab tak naik jerawat pon yang macam tu..fuhh.. 4. Strech Mark/kesan regangan saya makin kurang... memang la saya belom kawin, belom ada anak..tapi saya banyak strech mark ni mungkin sebab diet tak sihat saya dan berat badan yo-yo saya..maksudnya dengan mudah saya naik10kg sebulan dengan cepat juga hilang 5kg seminggu..pastu naik balik sebab melantak melahap makanan kannn..ahaha... kesan di betis 100% hilang, di lutut masih ada, di punggung 50% kurang..okeh la kan...ni semua sebab saya amik gulta tathione.. 5. Kulit tidak merekah atau bersisik..saya ni dulu sangat malas minum air sebab suntikan ni saya berjaya ubah perangai ni supaya minum air masak banyak dan elak kafein..dan ditambah dengan placenta yang saya amik tu lagi membantu untuk melembabkan kulit.. ketara perubahan di kaki la..sebab situ sangat kering & bersisik..than tangan juga.. 6. Warna bebola mata jadi putih dan bersih... kena tau ye..gulta tathione tu main purpose dia sebab buang toksid dalam badan tau..dan kompom saya sangat banyak toksid sebab dari sekolah lagi saya minum 5-6 cawan nescafe sehari! gila..so mata saya kuning..tak cantik macam org sakit je... Jadi..itu je la testimonial saya..nak lebih lagi penipu la kan..sebab baru 3 kali..tak kan la bole jadi muka macam adira tu pulak kan..ahahahaha..tak nak aku,putih macam hantu..hahahaha...(sambil gelak guling-guling) Saya just hope boleh dapat kulit licin, lembut dan cerah..tak putih tak pe..sebab tona warna Allah bagi kat saya ni sangat saya suka..seksi youuu...macam Beyonce plak..ahh karut..dia lagi gelap..kah kah kah..

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

Tiada ulasan:

Catat Komen