Isnin, 10 Ogos 2015

Tukar Sim Kad Lama ke Umobile.

Awal bulan 8.2015 umobile mengila dengan menawarkan 1gb free setiap sebulan sepanjang tahun. Jadi admin pun cuba lah pakai sim ni. Memang berbaloi guna kerana mampu jimat denganya. Internet free sebulan 1gb, pangilan percuma ke sama umobile. Jimat bukan, akhirnya admin membuat keputusan untuk menukarkan nombor maxis ke umobile. Maksudnya no maxis lama kekal tetapi bertukar rangkaian ke umobile. Jom kita lihat caranya.


1.Buka link umobile.
Sila klik sini untuk terus ke protal pertukaran.  Klik pada perkataan tukar sekarang.


2. Isikan maklumat yang lengkap. Kemudian tekan seterusnya.

Jika anda mempunyai maklumat atau untuk membetulkan artikel ini, sila komen di ruangan bawah. 
<SILA SHARE> TQ

25 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Nak tunggu msj pengesahan petukaran tu barapa lama admin

    BalasPadam
    Balasan
    1. x lama pun sir....knp yea,blm dpt buat ke

      Padam
    2. Tukar digi ke u moblile mcm mane ye yg paling senang

      Padam
  3. Salam Admin..nak tanya kredit dalam telefon akan hilang kalau tukar telco maxis ke u mobile?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy x pasti sbb masa sy buat x de kredit.tp habiskan lah dulu kredit.pless follow me

      Padam
    2. my friend tell me credit x akan hilang..

      Padam
  4. Salam admin..nak tanya,saya da pakai kad sim u mobile,tapi kad sim tu patah/rosak so saya beli kad sim baru...tapi saya nak nombor lama...macam mana caranya???

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuan boleh pergi mana2 center umobile..bawak ic.nnt dia akan bg sim baru y nombor lama tuan itu.tp jngn terlalu lama.sila follow sy

      Padam
  5. Salam admin.. Sy nk tukar digi ke umobile. Boleh tolong tak . Nk tukar dgn cara sms atau online. Sbub nak pegi kedai jauh. Mohon blas sir

    BalasPadam
    Balasan
    1. Miss boleh ikut mana2 cara. Antara sms atau online, berdasarkan keselesaan miss.sila follow

      Padam
  6. Kalau pegi center kne byr cas tukar line ke ...

    BalasPadam
  7. Kalau pegi center kne byr cas tukar line ke ...

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  9. maaf nk bertanya...skg ni sy pkai digi prepaid(didaftarkan ats nama org lain)..jd sy nk bertukar ke umobile prepaid,sim umobile dh beli (daftar ats nama sy)...sy nk gna sim umobile baru dgn mngekalkan no digi lama,,,bleh ke sy nk buat pertukaran melaui online??????

    BalasPadam
  10. Salam admin nak tya sim serial number cmna nak cari? Sbb kad somkad saya yg lama tu dah terbuang.. dia ada kat sim kad je

    BalasPadam
  11. Admin dah nak masuk 3hari ni xdpt lagi mesej pengesahan.. dah g center dah haritu ..cmnq ek ni

    BalasPadam
  12. Admin sekarang sy pkai maxis nak tukar u mobile ni boleh ke sy pkai no yg sma tp pelan umobile

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. Salam admin saya dah ada no u mobile dan maxis so saya nak tukar no maxis tuhh ke plan u mobile boleh ke..no umobile saya tak nak guna

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh. Tapi pastikan serial number umobile tu ada lagi dekat kad oren tuh. Baru boleh proceed

      Padam
  15. kalau nak kekalkan no celcom tapi tukar plan umobile pergi kat center kena bayar berapa ?

    BalasPadam
  16. Nak tanya klo nk tukar plan dri maxis ke umobile prepaid blh ke atau pown hanya blh tukar ke umobile postpaid

    BalasPadam
  17. admin .. kalau saya dapat msg pengesahan tapi lambat notify .. apa perlu saya buat.. kene register balik ke macam mana?

    BalasPadam
  18. haa...situasi ak sama mcm ko...apa nak kene buat ni?? tp xde lambat reply YES, lagi 1 jam lebih tamat tempoh utk reply YES tu...macam mana ye??????

    BalasPadam